BE del hapur kundër Ramës për aferën e Portit të Durrësit: Duhet transparencë

Komisioneri i Zgjerimit, Oliver Varhelyi, i është përgjigjur letrës së 20 deputetëve të opozitës në lidhje me aferën e Portit të Durrësit.

Letra e deputetëve të PD i drejtohej zëvendëspresidentes së BE, Margrethe Vestager, por përgjigjja ka ardhur nga komisioneri Varhelyi.

Në letrën drejtuar Vestager, opozita ngre shqetësimin kryesor se afera e Portit të Durrësit shkel Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit.

Ndërsa në përgjigjen e tij për 20 deputetët e PD, Varhelyi shkruan se “Komisioni Europian i kushton një rëndësi të jashtëzakonshme përputhjes me MSA-në”.

“Në komunikimet me autoritetet shqiptare, Komisioni ka nënvizuar nevojën për të siguruar që projektet e kësaj marrëveshje të nënshkruar në vitin 2020 mes Shqipërisë dhe Emirateve të Bashkuara Arabe, përfshirë edhe rizhvillimin e Portit të Durrësit, të jenë në përputhje me parashikimet e MSA, në veçanti në fushat e prokurimeve publike dhe ndihmës shtetërore”.

Varhelyi deklaron se një qëndrim i tillë i është bërë i qartë palës shqiptare edhe gjatë Këshillit Shqipëri-BE të mbajtur më 16 mars.

“Projektet duhet të jenë në përputhje me parimet e transparencës, konkurrencës, trajtimit të barabartë dhe mos-diskriminimit”, thuhet në letër.

Po ashtu, Varhelyi konfirmon dhe njëherë se BE e ka anuluar fondin që ishte vendosur për Portin e Durrësit pasi qeveria shpalli se porti tregtar do jetë në Porto Romano. Ai shkruan se po shihet mundësia se si do përdoren këto fonde pas anulimit.

About Redaksia

Check Also

SPAK merr të pandehur deputetin e Ramës. akuzat…,

Prokuroria e Posaçme Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar ditën e sotme ka marrë zyrtarisht …

Leave a Reply