“Dita e gjykimit”, dënim i ri në horizont për Juventus

Është dita e Juventusit, në çdo kuptim. Jo vetëm në fushë, me bardhezinjtë e angazhuar kundër Empolit, por mbi të gjitha brenda Gjykatës Federale të Apelit, e thirrur për të ridizajnuar renditjen për të disatën herë dhe për të mbyllur, me shpresë, përfundimisht çështjen e fitimeve kapitale.

Gjyqtarët, të cilët do të mblidhen duke nisur nga ora 10:00, në fakt do të duhet të vendosin se me sa pikë do t’i penalizojnë bardhezinjtë pas kërkesës për rimodelimin e dënimit nga Kolegji Garantues Coni.

Parashikimet? Në terma konkretë duket diçka e pamundur, por në parim, duke marrë parasysh parimin e vuajtjes, ky penalizim mund të variojë nga minus 12 pikë deri në minus 14 pikë. Me kusht që prokurori federal Chiné këtë herë të mos jetë në gjendje të motivojë, dhe për këtë arsye të konfirmojë, minus 15 pikët e gjyqit të parë.

Por le të analizojmë me radhë dhe t’ia fillojmë nga parimi i “afflictiveness”, qendror në këtë rast. Për të arritur qëllimin e tij, dënimi i ri duhet të jetë ndëshkues. Ndaj në këtë rast konkret, ai duhet t’i largojë bardhezinjtë nga katër vendet e para të Serie A, të vlefshme për kualifikimin në Champions League.

Në këtë kuptim, është logjike të mendohet se në renditjen e re ata do të zbresin pas Milanit, aktualisht i pesti. Që kjo të ndodhte, një penalitet prej minus 9 pikësh do të ishte teorikisht i mjaftueshëm deri më sot, duke marrë parasysh një fitore të bardhezinjve sonte. Por kjo mund të mos mjaftojë për t’i lejuar bardhezinjtë t’i kapërcejnë sërish kuqezinjtë, të cilët do të përballen direkt në “Allianz Stadium” të dielën e ardhshme.

Prandaj, ndjesia se zbritja e kërkuar e pikëve në një farë mënyre nga Kolegji i Garancisë mund të jetë minimale, midis dy dhe tri pikëve në fakt, por e tillë që ta bëjë garën e bardhezinjve për vendin e katërt dukshëm më komplekse. Një garë që do të ishte përfundimisht e kotë në rast të konfirmimit të minus 15 pikëve.

Megjithatë, duhet thënë se dënimi i pritur në mbrëmje; para, gjatë apo pas ndeshjes ndaj Empolit, nuk do ta mbyllë përfundimisht çështjen e fitimeve kapitale, e cila, përkundrazi, do të rivlerësohet me kujdes nga UEFA.

Kjo e fundit mund të vendosë ta largojë Juventusin jo vetëm nga Champions League e ardhshme, por edhe nga çdo kompeticion tjetër evropian. Por ka kohë për këtë. Tani na mbetet vetëm të presim vendimin përfundimtar, i cili mund të apelohet, në çdo rast, qoftë edhe me shpresa minimale për pranim, dhe më në fund të kemi një renditje të vërtetë dhe përfundimtare të Serie A. /BW

About Redaksia

Check Also

Rekord i “zi” për Mourinhon

Roma bie keq në transfertë përballë Geona-s, pësuan një humbje të rëndë me “poker” golash …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *