Beketi mban të bllokuara 71.8 milion euro të llogarive shqiptare pranë Eurocontrol

Nga Ola XAMA

Edhe pse zyrtarisht nuk pranohet që të jetë dhënë qoftë dhe “1 qindarkë” nga paratë e taksapaguesve për çështjen “Beketi”, të dhënat e siguruara në rrugë konfidenciale përmes dokumentave zyrtarë tregojnë një tjetër realitet. Shteti ka ndihmuar me 32 milion euro kompaninë Albcontrol pas bllokimit të llogarive të saj pranë Eurocontrol. Kjo përbën 30% të faturës që vendi ynë i detyrohet biznesmenit italian në çështjen “Hydro dhe të tjerë kundër Shqipërisë”.

13.2 milion euro janë dhënë në formë huaje nga tre agjenci publike: Autoriteti Portual Durrës, Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimeve të Transportit Rrugor dhe Autoriteti i Aviacionit Civil. 18.8 milion euro të tjera janë hedhur direkt nga buxheti i shtetit në llogarinë e Autoritetit të Aviacionit Civil dhe më pas te Albcontrol. Llogaria e AAC është përdorur si “tranzit” pasi ligji nuk lejon injektimin e kapitalit në kompani publike.

Beketi mban të bllokuara 71.8 milion euro të llogaritë shqiptare pranë Eurocontrol, 67.3 milion euro janë para që duhet të merrte Albcontrol dhe 4.3 Autoriteti i Aviacionit Civil për tarifën “en route”.

Kjo është kosto që po paguajmë nga paratë tona për një mesazh dhe një bisedë kërcënuese nga dy zyrtarë të lartë të shtetit.

About Redaksia

Check Also

Skandali/Avdylajt, Doçi dhe 4 zyrtarë policie u gjetën në shtëpi dhe u lanë të largoheshin

Kryetari i PD, Sali Berisha denoncon skandalin me ooeracionin e SPAK dhe policisë. Lexoni mesazhin …

Leave a Reply