Studentët nisin vitin e ri akademik me protestë

Viti i ri akademik ka nisur me bojkot tek Universiteti i Mjekësisë. Studentet kanë kundërshtuar kushtet e vendosura për tu punësuar pas studimeve. Ata kanë kërkuar dialog me qeverinë. Ndërkohë në universitet e tjera të vendit dita e parë ka nisur normalisht. Në total për të dyja ciklet e studimit master dhe bachelor janë rreth 120 mijë studentë, ndërsa në vit të parë janë regjistruar rreth 19,800 kandidatë.

Sa i përkët programeve të studimit që kanë numrin më të lartë të studentëve të regjistruar në vit të parë, mbeten degët e shëndetësisë dhe sidomos dega e infermierisë e cila ofrohet në disa univiersitete, dhe tërheq një përqindje të madhe të numrit të maturantëve.

About Redaksia

Check Also

Skandali/Avdylajt, Doçi dhe 4 zyrtarë policie u gjetën në shtëpi dhe u lanë të largoheshin

Kryetari i PD, Sali Berisha denoncon skandalin me ooeracionin e SPAK dhe policisë. Lexoni mesazhin …

Leave a Reply