Si manipulohen shifrat duke dyfishuar numrin e turistëve, rasti flagrant nga Porti i Vlorës

Një nga muajt me rezultatet më të dobët për qytetin e Vlorës dhe Portin Detar rezulton të jetë muaji Janar. Ndërsa shifrat që deklaron Ministria e Turizmit janë qindra mijëra turistë (pa përfshirë këtu vendasit).

Shërbimet Portuale të Vlorës thonë se ky muaj është ndër më të dobtit në historinë e Portit.

Vetëm 2188 pasagjerë kanë hyrë nga Porti i Vlorës në Shqipëri për 31 ditë kalendarike të muajit Janar.

2188 pasagjerë ku pjesa më e madhe janë shtetas Shqiptar të cilët udhëtojnë kryesisht për punë. Ndërsa turistë është vetëm 15% e tyre.

Ndryshe janë shifrat për daljet nga Shqipëria, për Janarin porti i Vlorës ka përpunuar rreth 4961 pasagjerë në dalje.

Më shumë se dyfishi i hyrjeve.

Teksa situata në portin e Vlorës po përkeqësohet dita ditës…..

Nga kalojnë këta miliona turistët që vijnë?

About Krye Redaktor

Check Also

Çmimet e larta në Shqipëri, prenotime rekord në Greqi dhe Turqi

Në verën e vitit 2024, shqiptarët kanë shtuar preferencën për pushimet në Turqi dhe Greqi, …