Një katalog krimesh shtetërore!

Nga Iva V.GRILLO
Shokuese të shikoje kronologjinë 10 vjeçare të shkallmimit institucional, politik, demokratik dhe shoqëror të shtetit shqiptar në një dokumentar prej 1.5 orësh.
Një katalog i paparë krimi e korrupsioni shtetëror kombëtar dhe ndërkombëtar.
👉Dy (jo një) ministra të brendshëm, njëri pas tjetrit, që japin dorëheqje për shkak të lidhjeve të familjarëve të tyre me krimin
👉Një zv/kryeministër në ndjekje ndërkombëtare
👉Një kryeministër me vëllain e vetëm të identifikuar ne lidhje me një grup të strukturuar kriminal…prokuroria nuk heton.
👉Një sekretar kryeministri që akuzohet për lidhje me mafian
👉Anëtarë të policisë së shtetit të persekutuar e më pas në ekzil politik
👉Prokurorë të larguar nga detyra pas rënies ndesh me regjimin
👉Prokurorë e gjykatës të vënë në detyra për ti shërbyer regjimit
👉Persekutim i opozitës dhe arrestime politike
👉Persekutim i biznesit dhe mediave të konsideruara si kundërshtare të pushtetit
👉Blerje e korruptim ndërkombëtarësh që do të duhej të vepronin si garantë reformash
Gjithë ky koncentrat krimi vetëm për çështje ku përfshihen direkt ose indirekt interesat Italiane…
Sa i gjatë do të duhej të ishte një dokumentar I cili do të përfshinte gjithë katalogun e krimeve të grupit te strukturuar kriminal në qeveri e pushtet lokal?

About Redaksia

Check Also

Politikat Rama anti-bujqësi si bilanc lufte!

Nga Dorjan TELITI Politikat Rama anti-bujqësi si bilanc “lufte”, humbet blegtori vendas, fitojnë vetëm miqtë …