Sot është një ditë ku të gjithë duhet të marrim një libër në duar!

Bujar LESKAJ

Data 23 prill nuk u përzgjodh rastësisht si Dita Botërore e Librit.

408 vite më parë, në 23 prill 1616, u ndanë nga jeta Shekspiri, Servantesi dhe Garcilaso de la Vega.

23 prilli shënon edhe lindjen ose vdekjen e shkrimtarëve të tjerë, si Maurice Druon, K. Laxness, Vladimir Nabokov, Joseph Pla dhe Manuel Mejia Vallejo.

Është ditë ditë- simbol për të nderuar letërsinë dhe librin, për të nxitur këdo, në veçanti të rinjtë, të zbulojnë kënaqësinë e leximit dhe të respektojnë kontributin e madh të krijuesve në përparimin shoqëror dhe kulturor.

Libri është një mik besnik. Nëpërmjet tij, ne mund të udhëtojmë virtualisht duke na shoqëruar fjalët e shkrimtarëve të mëdhenj, që na mundësojnë të njohim, të duam e të çmojmë botën dhe jetën, të thellohemi brenda vetes, të njohim të tjerët, të ëndërrojmë e projektojmë të ardhmen.

About Redaksia

Check Also

Qiell i natës…

Fjodor Tjutçev (Fedor I. Tjutçev, 1803 – 1873) DY POEZI Përkthim nga Agim Xh Dëshnica …