“Punë ka, por s’ka profesionistë”/ Malltezi: Çfarë ka ndodhur në bashki më 2015-2018

Jamarbër Malltezi, ka disa pyetje për bashkinë e Tiranës dhe kontratat e lidhura nga ajo për landfillin e Tiranës nga vitet 2015 në 2018.

Reagimi i Jamarbër Malltezit

Pune ka, por s’ka profesioniste… Pyetje 2015-2018:

15.12.2015:

Kontratë: Bashkia me kompanitë 3R dhe I.B. Recycling (kushëri i Redi Mollës)

Pse duhej që të kalohej nga ndërmarrje publike në lidhje me privatët?

Pa vendim të këshillit bashkiak kishin marrë tokë brenda landfillit

Nëse duhej me privat, pse nuk bënë tender?

2016

Gusht 2016 – Vritet Ardit Gjokla (3R kinse në procedim penal, por asnjë i dënuar)

(MEG Albania si mburojë e AMIA Verona që kish paguar 33.000 € Vladimir Fezga)

AMIA Verona dhe Bashkia Tiranë, themeluan kompaninë ECO Tirana (50-50%)

Kush vendosi për Eco Tirana? Pse? Çfarë fizibiliteti u krye?

Pse duhej që të kalohej nga ndërmarrje publike në lidhje me privatët?

Pa vendim të këshillit bashkiak kishin marrë toke brenda landfillit

Pse pa tender?

2017

Kontrata e Ministrisë së Mjedisit (qeveria qendrore nuk ka tagër ligjor për mbetjet urbane) me kompaninë e Inceneratoreve (Integrated Energy) që morën Sharrën

Zgjidhja: Inceneratoret do blinin ECO Tirana për mbi 410,000 €!

2018

Kontrata mes;

(1) Bashkisë (Policia Bashkiake-Ermal Kapllanaj dhe Drejtoria e Punëve Publike- Taulant Tusha) (2) Inspektoratit Mjedisor dhe (3) kompanisë private Integrated Energy për të detyruar gjithkënd të çonte në Sharrë të gjitha llojet e mbetjeve që u përkthye në (1) mbetjet urbane, (2) riciklimin, (3) dherat (4) inertet

Pse do vihen institucionet publike në shërbim të privatit?

Dherat dhe inertet nuk parashikoheshin as në kontratën bazë të vitit 2017!

Si u vendos çmimi për dherat (mall me vlerë) dhe inertet? Kush e miratoi?

About Redaksia

Check Also

Proçedohet penalisht Tom Doshi