Cameron në Tiranë me plan masash kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar shqiptar

Lordi David Cameron, ish-kryeministri britanik, do të vizitojë Tiranën më 22 maj. Gjatë vizitës së tij, Cameron, i cili tani shërben si Sekretar i Jashtëm i Mbretërisë së Bashkuar, do të zhvillojë takime me zyrtarë kryesorë shqiptarë, duke përfshirë kryeministrin Edi Rama, Presidentin Bajram Begaj, dhe ministrin e Jashtëm, Igli Hasani. Diskutimet do të fokusohen në forcimin e bashkëpunimit mes dy vendeve.

Një temë kryesore e diskutimit do të jenë përpjekjet e vazhdueshme për të frenuar imigracionin e paligjshëm. Gati dy vjet më parë, Shqipëria dhe Britania e Madhe arritën një marrëveshje për kthimin e menjëhershëm të emigrantëve të paligjshëm shqiptarë nga Britania e Madhe. Kjo vizitë nënvizon angazhimin e vazhdueshëm ndaj kësaj marrëveshjeje dhe përpjekjen më të gjerë për të menaxhuar dhe reduktuar imigracionin e paligjshëm.

Kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar

Cameron pritet të shpallë një program të ri që synon të luftojë korrupsionin dhe krimin e organizuar brenda sistemit gjyqësor të Shqipërisë. Nga kjo nismë do të përfitojnë të dy vendet duke rritur integritetin gjyqësor dhe duke reduktuar aktivitetet kriminale që kanë pasoja ndërkombëtare.

Mbështetje për Policinë Shqiptare

Mbretëria e Bashkuar do të vazhdojë të mbështesë forcat policore shqiptare, duke ndihmuar në zbatimin e reformave thelbësore për zhvillimin e Shqipërisë. Kjo mbështetje është pjesë e strategjisë më të gjerë të Mbretërisë së Bashkuar për të ndihmuar Shqipërinë në forcimin e aftësive të saj për zbatimin e ligjit dhe sigurimin e qeverisjes efektive.

Plani Ndërkombëtar kundër Imigrimit të Paligjshëm

Mbretëria e Bashkuar ka njoftuar gjithashtu një plan ndërkombëtar për të luftuar imigracionin e paligjshëm, me 19 vende që marrin pjesë në këtë nismë. Përfshirja e Shqipërisë në këtë plan tregon rolin e saj aktiv në adresimin e çështjeve globale të emigracionit dhe bashkëpunimin me partnerët ndërkombëtarë për të gjetur zgjidhje të qëndrueshme.

About Krye Redaktor

Check Also

Berisha për “Antena3 CNN”: Balla mik me Coldea, Agaçi ka firmosur kontratën që Coldea të jetë këshilltar i Ramës

Kryetari i Partisë Demokratike, Sali Berisha, i cili një javë më parë zbuloi se ish-deputeti …