Komisioni i Rithemelimit: Hapim garën me primare për kandidatët e PD në 6 bashki

Deklarate e Komisionit te Rithemelimit te PD

Duke ndjekur situaten politike per zgjedhjet e pjesshme, Komisioni i Perkoshem i Rithemelimit ne emer te Partise Demokratike deklaron se do te jete pjese e ketyre zgjedhjeve per tu dhene Shqiptareve mundesine per tu perfaqesuar ne qeverisjne vendore me kapacitetet me te mira te vendit.

Komisioni i Perkohshem i Rithemelimit vendosi sot hapjen e procesit te primareve brenda PD per perzgjedhjen e kandidaturave me te mira per secilen nga bashkite ne gare. Nga sot, ne te gjitha bashkite ku do te hapet gara Partia Demokratike fillon punen  per evidentimin e kandidateve. Procesi i perzgjedhjes do te finalizohet me date 30 Janar 2021 sipas parimit “ te primareve”.

Ne perputhje me statutin e PDSH neni 12 dhe 38 kandidatet mund te evidentohen:

Me vetepropozim;

Propozim nga anetaresia;

Propozim nga organet qendrore te PDSH.

Kandidatet duhet te jene personalitete me autoritet te larte politik professional dhe shoqeror.

Dokumentacioni i nevojshem duhet te paraqitet prane Komisionit te Rithemelimit te PD dhe duhet te permbaje CV profesionale dhe politike te kandidateve si dhe formularin e vetedeklarimit per pastertine e figures se kanditatit.

Afati per paraqitjen e kandidaturave eshte data 24 Janar 2022, ora 24.00.

About Redaksia

Check Also

OECD: Shqipëria përkeqësohet në 28% të objektivave të zhvillimit 2030, arsimi rënie skandaloze

Shqipëria ka bërë progres të moderuar drejt arritjes së objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm të …

Leave a Reply