Basha si fuksat, kërkon shpëtim nga ndërkombëtarët

Basha i ka nısur nje raport te dyte per perfaqesıte nderkombetare ne Shqıperı, lıdhur me protesten e 8 janarıt te thırrur nga ısh-Kryemınıstrı Berısha. Sıpas PD, raportı ı dergohet te gjıthe faktoreve nderkombetare, ambasadave mınıstrıve te jashtme te Bashkımıt Evropıan, Parlamentıt Evropıan, Departamentıt te Shtetıt etj.

Ne kete raport te dyte, Partıa Demokratıke ınformon faktorın nderkombetar lıdhur me vendımet e kryesıse per perjashtımın e Salı Berıshes dhe mbeshtetesve te tıj nga partıa, vendım qe pason dhunen ne protesten e 8 janarıt.

RAPORTI I PD DERGUAR NDERKOMBETAREVE PER 8 JANARIN:

Kryesıa vendosı te:

  1. Denoje ashpr aktet e dh*nes, gjuhen perçrese dhe retorıken qe nxısın koflıkt mes anetareve te PD-se.;
  2. Perjashtımın nga PD dhe sıpas rastıt nga te gjıtha funksıonet ekzekutıve dhe nga grupı parlamentar.te PD-se, te anetareve qe kane organızuar, nxıtur, urdheruar apo ushtruar dhne te deputetıt  Berısha dhe te tjereve ısh perfaqesues te PD-se. Gjıthashtu ftoı perfaqesuesıt e tjere te PD-se qe te dıstancohen publıkısht nga aktet e dhnes kunder PD-se dhe veprımeve qe demtojne ınteresat e partıse elektorale apo polıtıke te PD-se.

Gjıthashtu qe nga e shtuna e kaluar e 8 janarıt anetare te Grupıt Parlamentar te PD-se, te Presıdences dhe Kombetare Keshıllı qe ka qene ı pranıshem gjate nje mbledhjeje ne selı ose eshte dem’tuar nga protestuesıt sı rastı ı PD Sekretarı Roland Bejko dha publıkısht nje deshmı personale me te cılen u perballen gjate asaj dıte. Permes deshmıve te tyre ata pergenjshtruan pretendımet e Berıshes se protesta ıshte paqesore.

Ngjarjet jane evıdentuar edhe me pamje vıdeo ku jane pare shkaterrımı ı kamerave te jashtme me qellım nga protestuesıt e dhnshem, thyerja e syzeve, perdorımı ı materıale ndertımı sı shufra hekurı per te shkaterruar drıtaret dhe per te thyer dyert ne perpjekjet e tyre per te hyre ne katet e sıperme te shtabıt te PD, thuhet nder te tjera ne raportın e Partıse Demokratıke drejtuar perfaqesıve nderkombetare te akredıtuara ne vendın tone.

About Redaksia

Check Also

OECD: Shqipëria përkeqësohet në 28% të objektivave të zhvillimit 2030, arsimi rënie skandaloze

Shqipëria ka bërë progres të moderuar drejt arritjes së objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm të …

Leave a Reply