Prokurorja që i shërbeu Ramës dhe “Rilindjes” aplikon për në Gjykatën Kushtetuese

Presidenti Ilir Meta ka publikuar listën e 10 aplikantëve për vendin vakant si gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese, pas mbarimit të mandatit të Përparim Kalos.

Mes atyre që kanë shprehur interes bie në sy emri i ish-kryeprokurores Arta Marku. Në 2018 ajo u zgjodh në krye të Prokurorisë së Përgjithshme për një mandat të përkohshëm dhe i shërbeu socialistëve për të mbyllur disa nga dosjet, ku ishin të implikuar emra të njohur të politikës.

Lista e aplikantëve dhe dokumentacioni për secilin kandidat i përcillen menjëherë për verifikim Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

NJOFTIMI

Institucioni i Presidentit të Republikës, njofton se:

Pas përfundimit të afatit të aplikimit për vendin vakant gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese, “Vakancë e plotë”, e krijuar për shkak të deklarimit të mbarimit të mandatit të anëtarit të Gjykatës Kushtetuese në datën 08.04.2022, të zotit Përparim Kalo, me vendim nr. 42 datë 22.12.2021, të Gjykatës Kushtetuese, procedurë aplikimi kjo e shpallur me Dekretin nr. 13413, datë 13.01.2022, të Presidentit të Republikës, rezulton se kanë shprehur interes dhe kanë aplikuar shtetasit e mëposhtëm:

Zonja Ardita Buna

Zonja Arta Marku

Zonja Arta Vorpsi

Zoti Besnik Dervishi

Zonja Elida Take

Zoti Gent Ibrahimi

Zonja Juliana Latifaj

Zoti Maksim Qoku

Zonja Manjola Xhaxho

Zoti Sandër Beci

Lista e aplikantëve të mësipërm dhe dokumentacioni për secilin kandidat i përcillen menjëherë Këshillit të Emërimeve në Drejtësi, për verifikim dhe vlerësimin e tyre në përputhje me kërkesat e Kushtetutës dhe të ligjit.

Institucioni i Presidentit të Republikës, referuar pikës 2 të nenit 7/b, të ligjit nr. 8577/2000 “Për organizimin dhe funksionimin e Gjykatës Kushtetuese”, të ndryshuar, gjen rastin të kujtojë se, të gjitha institucionet publike që kanë lidhje me sistemin e drejtësisë, organizata të shoqërisë civile me veprimtari në mbrojtjen e të drejtave të njeriut ose të krijuara për mbrojtjen e interesave të përdoruesve të sistemit të drejtësisë, mund të paraqesin opinionet e tyre në lidhje me kandidaturat pranë Këshillit të Emërimeve në Drejtësi.

About Redaksia

Check Also

Investigimi nga Italia: Si korruptuan edhe shefin e Interpol para McGonigal

Me fjalë thuhet shpesh se regjimi Rama mbahet në këmbë përmes blerjes së ndërkombëtarëve, por …

Leave a Reply