Vokshi: Shqiptarët e kanë sot jetike të protestojnë

Nga Albana VOKSHI

Fjala në seancën plenare

Për këdo, një gjë është e qartë: Integrim të Shqipërisë në BE me Edi Ramën nuk ka.

Këto 9 vite të Qeverisjes së Ramës Shqipëria është më larg Europës dhe ka bërë shumë hapa pas në procesin e integrimit.

Shqipëria, rast unikal: nga 3 kushte në 2013 sot janë 15 kushte, shumica të paplotësuara.

Të gjitha raportet e fundit të organizmave ndërkombëtarë evidentojnë faktin që Qeveria Shqiptare ka dështuar në pothuajse të gjithë treguesit në luftën ndaj krimit të organizuar, në luftën ndaj korrupsionit, në respektimin e të drejtave të qytetarëve, në ndëshkimin e zyrtarëve që kanë abuzuar me buxhetin e shtetit, në lirinë e medias…

Sot shqiptarët kërcënohen nga një tjetër #epidemi, epidemia e cmimeve të larta si rezultat i rrjepjes së shqiptarëve nga taksat e larta dhe monopoleve që qeveria kë dhënë për biznesmenët.

Qeveria është sjellë si spekulanti më I madh. Duke lejuar rritjen abusive të cmimeve, duke e nxitur atë.

Paketa #rezistencës sociale, një paketë e cunguar, e pamjaftueshme tallëse me shqiptarët.

Shqipëtarët sot:

Nuk kanë të drejtën e strehimit

nuk kanë të drejtën e fjalës

nuk kanë të drejtën e votes.

nuk kanë të drejtën e protestës.

Sot jemi në regjim!! E ka vetëm një mënyrë për të rrëzuar regjimet, dhe ajo është #protesta dhe vetëm protesta.

Shqiptarët sot e kanë jetike të protestojnë, për familjet e tyre, fëmijët e tyre.

About Redaksia

Check Also

Krimi del jashtë kontrollit, vritet me breshëri plumbash 40-vjeçari në Lezhë

Ekzekutohet në atentat Entjan Nikulaj, djali i xhaxhait të Ardian Nikulajt (biznesmenit që u vra …

Leave a Reply