Sot pritet vendimi i KPA për prokuroren e dosjeve të bujshme për konfirmimin në detyrë

Elizabeta Imeraj, një nga prokuroret më të njohura në Shqipëri, aktualisht Drejtuese e Prokurorisë së Tiranës, pret sot vendimin e KPA-së për qëndrimin e saj në detyrë ose jo.

Prokurorja Elizabeta Imeraj njihet si prokurorja e dosjeve të mëdha, hetimin e grupeve kriminale dhe terroriste.

Elizabeta Imeraj është prokurorja që thirri për herë të parë në prokurori, pas ngjarjeve të 8 Janarit, liderin historik të demokratëve, Sali Berisha.

Prokurorja Imeraj njihet si një prokurore me integritet dhe karakter.

Vetingu i prokurores Imeraj ka qenë i debatuar, ku vetë Imeraj pretendon situata jo ligjore në procesin e saj.

Që nga intimidimi deri tek aktet e falsifikuara, apo dhe denoncimet anonime janë pasqyruar nga Imeraj për disa orë me radhë në Kolegjin e Posaçëm të Apelimit.

Prokurorja Imeraj ka kërkuar konfirmim në detyrë, ndërsa Komisioneri Publik ka kërkuar shkarkimin e saj.

Prokurorja Imeraj njihet dhe për debatin në seancë dëgjimore me vëzhguesin ndërkombëtar Theo Jacobs, pasi nuk pranoi të përgjigjej me Po ose Jo.

About Redaksia

Check Also

Sondazhi, 81.5% e shqiptarëve: Qeveri e korruptuar, 63% nuk besojnë tek prokurorët

Anketa IDM, 1 Anketa vjetore e opinionit publik “Besimi në Qeverisje 2023”, zhvilluar nga Instituti …

Leave a Reply