Berisha: Ja pse Rama nuk bashkëpunon me Kosovën për energjinë

• Berisha: Rama mund të bashkëpunonte me Kosovën për energjinë, por jo, sepse ai e ka burim vjedhjeje këtë sektor

Kur ne ishim në qeveri, kishte vetëm një problem, ai i transmetimit, pasi Serbia në mënyrë plotësisht antitreg, mbante monopolet e transmetimit në rajon.

Mbi këtë bazë Serbia bllokonte edhe funksionimin e interkonjeksionit Shqipëri-Kosovë.

Pasi Gjermania i tregoi kartonin e kuq, dhe i tha se po e bëre këtë, kemi edhe ne një mjet tjetër për ty, të shkëpusim nga rrjeti evropian.

E kështu Serbia u tërhoq nga ajo praktikë.

Edi Rama mund të merrej vesh me qeverinë e Kosovës dhe të vendoste trurin e përbashkët të digave dhe TEC-eve, i cili i kursen Shqipërisë e Kosovës, të paktën 20%.

Ata janë termo, do të thotë natën, sasia e energjisë që prodhojnë TEC-et nuk konsumohen në Kosovë, dhe mund ta merrte Shqipëria e digat shkonin drejt një normalizimi.

Nuk e bën këtë sepse e kanë burim kryesor, vjedhjeje. E tani luajnë me shëndetin e qytetarëve të Vlorës. Khulna e Bangladeshit nuk ka asnjë lidhje me Vlorë.

Vlora është gji i thellë, ka Karaburunin, Sazanin. Problemet janë shumë komplekse.

Kërkoj me urgjencë rishqyrtimin e këtij vendimi.

Me 700 mln euro, ndërtohen minimumi 3 TEC-e si i Vlorës. Dhe TEC-et e kthejnë investimin brenda 7 vitesh.

Por ky e la prej 9 vitesh dhe nuk mori një tub nga Semani ta qonte te TEC-i i Vlorës, por e futi në një proces me një çmim më të shtrenjtë se sa ka kushtuar ndërtimi i tij.
Është një katastrofë kjo që po ndodh.

About Redaksia

Check Also

Durimi ka një kufi, le të lëshojmë përpara zemërimin e ligjshëm për shpëtimin e Tiranës!

Lideri i opozitës, Sali Berisha, iu drejtua qytetarëve për të lëshuar përpara atë që e …

Leave a Reply