Arkitektja: Në Tiranë po ndërtohen vetëm kulla dhe ka pak memorie historike

Tirana ka vuajtur më së shumti babëzinë e këtyre qeveritarëve. Nëse ky qytet është aspak shpresëdhënës është për shkak që qeverisjes që ka. Studio holandeze dhe Boeri janë mjaft të famshme, por ata nuk e njohin kontekstin, nuk e njohin historinë, traditën, nuk kanë jetuar historinë e atij qytetit dhe dëshirën e tij për të ndryshuar, zhvilluar një vend e kanë ndryshe nga një arkitekt shqiptar.

Një arkitekt shqiptar ka jetuar aty dhe kur vendos gurin e parë në atë rrugë, ka një tjetër ndjesi. Duke dashur të ndërtojnë kulla të larta, kanë harruar se në Tiranë po ndërtohen vetëm kulla dhe ka kaq pak memorie historike, shumë pak identitet. Janë përzier të gjitha rrymat, stilet dhe ka shumë pak mundësi që të ftosh miq të huaj që ti tregosh monumentet e qytetit.”

Nga takimi “Tirana në rrezik”, fjala e znj. Orgeta Lika, arkitekte, publikuar nga kryetari i PD, Sali Berisha.

About Redaksia

Check Also

4 vjet propagandë, Shkolla “Eco Campus” ende nuk është në funksion. Mësimi me turne dhe pa kushte

Deklaratë, deputetja e PD Ina Zhupa, nga shkolla “Eco Campus”, në Sarandë Ndodhem në qytetin …

Leave a Reply

Your email address will not be published.