Çelaj: Qeveria diskriminon Tropojën vetëm pse nuk ka votuar “rilindjen”

Fjala e deputetit Isuf Çelaj në Kuvend

E nderuara drejtuese e senacës,

Të nderuar qytetrë të Tropojës, Hasit e Kukësit,

Të nderuar koleg,

[📌] Si përfaqësues i banorëve të qarkut më të varfër të Shqipërisë të cilët ndjehen të harruar dhe të diskriminuar nga kjo qeveri në këto 9 vite për të vetmen arsye se nuk ju kanë votuar ju si rilindje, por as që nuk keni arritur që tjua bleni votat e tyre me gjithë tentativat e angazhimet e strukturave tuaja shtetërore e atyre patronazhiste pasi ata kanë dinjitet e fisnikëri as nuk shiten e as nuk blihen dhe janë krenar për origjinën e vendlindjen e tyre!

[📌] Hallet e shumëta të këtyre banorëve në këtë periudhë janë thelluar akoma më shumë edhe nga kriza e rritjes së çmimeve të produkteve bazë ushqimore të shportës dhe çmimi më i lartë i karburantit në rajon, mungesa e vëmendjes së qeverisë në investime për të bërë të mundur lehtësimi sado pak të gjendjes së varfërisë së tyre i janë shtuar edhe mbyllja e transferimi i gati të gjitha shërbimeve që shteti duhet tjua afrojë aty në rrethin e tyre banorëve të Tropojës!

[📌] Këto ditë ASHK qëndrore e Lames në Tiranë ka marrë vendimin hakëmarrës e penalizues për banorët e rrethit Tropojë duke mbyllur Zyrën Vendore të Kadastrës!

[📌] Marrja e një vendimi të tillë nuk duhet të ndodhë kurrësesi pasi situata e rregjistrimit të pasurive të paluajtëshme në rrethin e Tropojës është në masën 80% e pa rregjistruar, duke qenë se si në të gjithë veriun e kryesisht në qarkun e Kukësit nuk është zbatuar Ligji nr 7501, por toka është ndarë sipas kufijëve të vjetër përpara kolektivizimit, dhe tjua mbyllësh ZSHK duke ua dërguar në qendër të qarkut në Kukës është një krim!

[📌] Po ashtu të pa rregjistruara janë edhe po thuajse mbi 90% edhe banesat në të gjitha fshatrat e rrethit!

[📌] Po i kujtojë Lames në Tiranë dhe yes-manve servil të tijë në Kukës e Tropojë se ky vendim vetëm sa thellon më shumë barrën e halleve të mëdha që rëndojnë mbi kurrizin e malësorëve të varfër të Tropojës, pasi distanca me qendrën e qarkut në Kukës është vajtje-ardhje rreth 220 km distancë dhe duhet të kalojnë 4 herë dy doganat me Kosovën!

[📌] E kam thënë disa herë në fjalën time në Parlament se kjo qeveri e Rilindjes në këto 9 vite është hakmarrë politikisht ndaj Tropojës dhe këtë e tregojnë veprimet e marra në vazhdimësi prej saj e cila përveç propagandës e demagogjisë nuk ka demostruar asgjë konkrete shembull është trumbetimi me të madhe i sloganit:”Qeveri e shërbimit dhe e shërbesave” apo ”Shërbimet të shkojnë pranë qytetarëve” dhe kjo për banorët e Tropojës vetëm tek qytetarët nuk kanë vajtur, por vetëm sa u janë larguar dhe mohuar të cilat janë:

[🔺] shërbimi i kontrollit teknik të automjeteve kryhet në Kukës,

[🔺] shërbimi i tatim-taxave dhe i marrjes së vertetimeve të thjeshta kryhet në Kukës,

[🔺] shërbimet e drejtorive të arsimit e shëndetësisë përkatësisht në Lezhë e Shkodër,

[🔺] mbyllja e Gjykatës së faktit (shkallës parë) dhe transferimi i saj në Kukës, e bashkë me këtë edhe shkrirja e shërbimit të paraburgimit që ka të bëjë edhe me largimin e transferimin jashtë rrethit të efektivëve të policisë së burgjeve,

[🔺] dhe shërbimi i fundit që kishte mbetur në Tropojë ky i ZSHK (Zyra Shtetërore e Kadastrës) të cilën e mbyllën kēto ditë duke e kaluar në Kukës,

[🔷] Thirrja ime shkon për ASHK e drejtorin e saj Artan Lame, për Ministrin e Drejtësisë Manja, KM edhe për ata të emruar nga Rilindja që sot drejtojnë rrethin e Tropojës që mos ua bëni këtë pabesi banorëve të Tropojës, pasi ata meritojnë kujdesjen e shtetit të tyre dhe ofrimin e shërbimeve sa më afër në kohë e cilësi, pasi ata paguajnë taxat dhe respektojnë ligjet e vendit dhe nuk duhet ti trajtoni si qytetar të dorës dytë!

[🔷] Reformë nuk është të mbyllësh zyrën atje pse keni emruar në vazhdimësi militant e njerëz që nuk kanë asnjë lidhje e njohuri me profesionin dhe veprimet abuzive në vazhdimësi të zyrtarëve tuaj partiak e patronazhistë kanë sjellur një katrahurë të vertetë në pronat e sherbimet e qytetarëve!

[🔹] Zemërata e tyre ka një kufi, reagimi i tyre ndaj jush do të jetë i ashpër, pasi nuk u ka mbetur asgjë tjetër vetëm ose ta braktisin komplet vendin e tyre e cila bazë ka emigracionin masiv kryesisht të rinjë që çdo ditë mbushin gomonet në Francë për të shkuar në Angli, si dhe në zyrat e të huajve për të kërkuar azil në Gjermani, Zvicër, Belgjikë etj ose të bashkohen me Gjakovën, pasi nga ju ata janë të harruar!

[🔹] Thirrja ime shkon edhe për ata të emëruar nga Rilindja që sot drejtojnë rrethin e Tropojës të cilët janë bërë palë me ata që nga Tirana dirigjojnë planet e shpopullimit dhe hakmarrjes politike ndaj banorëve fisnik të Malësisë Gjakovës, duke mos bërë asnjë reagim për këto veprime arbitrare, në dëm të interesave të qytetarëve.

[🔷] Ajo që ne u garantojmë banorëve të Tropojës është se me ardhjen e PD në qeverisjen e vendit të gjitha shërbimet e transferuara jasht Tropojës do t’u kthehen aty ku kanë qenë historikisht.

Faleminderit

About Redaksia

Check Also

Berisha i kujton Yuri Kim çfarë ndodhi në ’97: Një ambasadore u largua, por jo SHBA

Kryetari i PD, Berisha i kujtoi ambasadores Yuri Kim se nuk ka pasur asnjë ndërprerje …

Leave a Reply

Your email address will not be published.