Gënjyen për apandesit? Cila është diagnoza e vërtetë që çoi Ramën në spital

Rama nuk është shtruar në spital heqjen e apandesitit. Ai është shtruar në spital për herniet e paretit të barkut janë ndër problemet më të zakonshme të të gjitha problemeve kirurgjikale. Një hernie është një dalje jonormale nga një hapësirë anatomike në tjetrën, me pjesët e dala që zakonisht përmbahen në një strukturë si “qese” të formuar nga membrana që mbulojne kavitetin abdominal.

Karakteristikat e hernies asimptomatike përfshijnë:

Ënjtje në vendin e hernies
Ndjesia e dhimbjes (në zonën e hernies)
Nuk ka dhimbje apo ndjeshmëri të vërtetë ne ekzaminimin fizik
Zmadhohet me rritjen e presionit intra-abdominal dhe/ose qendrimin ne kembeKarakteristikat e llojeve të ndryshme të hernieve përfshijnë:
Hernia inguinale – Fryrje në rajonin inguinal ose skrotum, ndonjëherë me ndërprerje; mund të shoqërohet nga një dhimbje djegese, e cila shpesh përkeqësohet me stërvitje ose lodhje (p.sh., kollitja)
Hernia spigeliane – Dhimbje lokale dhe shenjat e ileusit nga inkarcerimi; dhimbja rritet me tkurrjen e muskulatures se barkut
Hernia interparietale – E ngjashme me herniena spigeliane; ndodh më shpesh në incizionet e mëparshme
Hernia e brendshme supravezikale – Simptomat e obstruksionit gastrointestinal (GI) ose simptomat që i ngjan një infeksioni të traktit urinar
Hernia lumbare – Diskomfort lumbar i paqarte i kombinuar me një masë të zgjeruar në flank
Hernia e obturatorit – Dhimbje e forte, akute dhe e rëndë në pjesen mediale te kofshes, zakonisht të lehtësuara nga përkulja e kofshës dhe përkeqësuar nga rrotullimi medial, adduktimi ose shtrirja në kellk
Hernia shiatike – Masa e ndjeshme në zonën gluteal që rritet në madhësi; mund të ndodhë neuropatia shiatike dhe simptoma të bllokimit zorrëve ose ureterit
Hernia perineale – Masa perineale shqetesuese kur uleni dhe simptoma të herëpas-hershme obstruktive
Hernia umbilikale – Qendrore, fryrje përreth kerthizes
Hernia epigastrike – Fryrje e vogla përgjatë linjës alba, mund të jetë ngjitur me kërthizën (hernia kërthizore) ose më shumë cephalad (hernia ventrale [epiplocele])Masat terapeutike përfshijnë:
Lidhëset ose korsete
Reduktimin e hernies
Terapinë topikale
Veshjet e kompresionit
Ndërhyrjen kirurgjikale

About Redaksia

Check Also

Lubonja shpërthen kundër Soros, reagimi…

Analisti Fatos Lubonja, i ftuar në emisionin Open, duke folur për Samitin për Rajonin të …

Leave a Reply