Mashtrimi ordiner i Edi Ramës

Nga Petrit VASILI

Mashtrimi ordiner i Edi Rames se në 2030 do të ketë 30 milionë turistë është një propagandë e pështirë koke e këmbë.

Ja një krahasim shumë të thjeshtë me Greqinë që ka 32 milionë turistë, që nxjerr në pah mashtrimin e Edi Ramës.

[🔹️] Greqia ka 40 aeroporte, ndërsa Shqipëria vetëm një.

[🔹] ️Greqia ka qindra linja detare komunikimi turistik ndërsa Shqiperia asnjë linje detare brenda vendit.

[🔹] ️Greqia ka mijra e mijra mjete lundrimi detar turistik dhe disponon 1/5 e flotes botërore sa i takon tonazhit, ndërsa Shqiperia asgjë.

[🔹] ️Greqia ka 120 mije km rrugë të standarti te lartë ndërsa Shqiperia as 12 mijë km.

[🔹️] Greqia ka 2400 km hekurudhë ndërsa Shqiperia asgjë.

[🔹] ️Greqia ka 1 milion 500 mijë shtretër turistike ndërsa Shqipëria as 100 mijë.

[🔹️] Greqia ka 140 milion netë fjetje në vit me mesataren 4.4 netë fjetje për turist, ndërsa Shqipëria nuk e ka as

0.4 netë fjetje për turist.

[🔹️] Greqia ka një siperfaqe prej 130 mijë km2, ndersa Shqiperia 28 mijë km2.

[🔹️] Greqia ka zgjidhur në mënyrë të plotë ujë 24 h dhe energji elektrike 24, ndërsa Shqiperia vuan sot e kesaj dite mungesen e ujit dhe energjisë elektrike.

[🔹️] Greqia ka zgjidhur plotësisht problemin e sistemit kanalizimeve, ndërsa Shqipëria e ka në një gjendje të mjerë.

[🔹️] Greqia ka zgjidhur plotësisht problemin e mbeturinave, ndërsa Shqipëria vazhdon të ketë një situate mizerabel me mbeturinat edhe në qëndrat turistike me të frekuentuara.

[🔹️] Greqia ka një sistem perfekt të informacionit turistik, ndërsa Shqipëria ka një sistem shumë të prapambetur të informacionit që mungon në shumicën e territorit.

[🔹️] Greqia ka një sistem modern të klasifikimit të strukturave turistike, ndërsa Shqipëria një hiçsistem klasifikimi turistik që konfuzionon turistët dhe operatorët turistike.

[🔹️] Greqia ka një sistem të shërbimeve urbane qytetese dhe ndërqytetëse të konsoliduar, ndërsa Shqipëria një sistem totalisht primitiv.

[🔹️] Greqia ka një mesatare të shpenzimeve, që bën një turist atje, shumë më të lartë se në Shqipëri.

KONKLUZION.

[🔴] Analiza faktike e treguesve turistike eshte asgjesuese.

[🔴] Asnje tregues i vetem nuk eshte i standarteve europiane ne Shqiperi.

[🔴] Asnje strategji nuk ka nga rilindja per te ndryshuar situaten e ketyre treguesve.

[🔴] Investitoret gjoja strategjike nuk kane lidhje me ndonje strategji turistike, por thjesht akomodojne e pastrojne parate e korrupsionit dhe te trafiqeve te paligjshme.

[‼️] Mashtrimi i Rames dhe i papagajve te tij ministra e deputet per milionat e turisteve eshte nje idiotesi e qellimshme propagandistike, pa asnje lidhje me realitetin.

About Redaksia

Check Also

Politikat Rama anti-bujqësi si bilanc lufte!

Nga Dorjan TELITI Politikat Rama anti-bujqësi si bilanc “lufte”, humbet blegtori vendas, fitojnë vetëm miqtë …