Presidenti Meta apel qeverisë: Të mbështeten qytetarët që jetojnë me më pak se 5,5 USD në ditë

Presidenti Ilir Meta i ka bërë thirrje qeverisë të mbështesë urgjent, familjet shqiptare që po përjetojnë një situatë të vështirë ekonomike për shkak të të ardhurave të pakta, duke publikuar shifra konkrete. Në mesazhin e tij në Fb, Presidenti thekson se çmimet e produkteve ushqimore dhe të karburanteve po rriten në mënyrë abuzive dhe ka sjellë në vëmendje, protestat e fundit nga qytetarët.

Reagimi i Metës në Facebook

Sot në Shqipëri jetojnë me të ardhura nën 5.5 USD/ditë, rreth 930,457 qytetarë.

Prej tyre, janë 64,710 familje në ndihmë ekonomike, me të ardhura për person në 0.7 USD/ditë.

Rreth 46,742 qytetarë me pension familjar mujor, që jetojnë me të ardhura 2 USD/ditë.

Rreth 440,579 pensionistë në zonat urbane, me të ardhura në 4.8 USD/ditë.

Rreth 63,099 pensionistë invalidë, me të ardhura në 4.4 USD/ditë.

Rreth 103,626 pensionistë të zonave rurale, me të ardhura në 2.8 USD/ditë.

Rreth 5,755 të papunë, që trajtohen me ndihmë ekonomike në 4.5 USD/ditë.

Në kushtet kur çmimet e mallrave ushqimore po rriten abuzivisht me të paktën 10% dhe çmimi i karburanteve me rreth 30%, si do të jetojnë dhe do ta përballojnë koston e lartë të produkteve bazike 930,457 qytetarë me të ardhura nën 5.5 USD/ditë?!

Koha për t’i mbështetur pa vonesë këto familje dhe këta qytetarë!

About Redaksia

Check Also

Lëvizje që nuk e ka parë vendi për përmbysjen e bando-diktaturës

Kryetari i PD, Sali Berisha ka paralajmëruar sot se lëvizja që do të vijë nga …

Leave a Reply