Rama kërkon këshilltarë me 10 milionë lekë pagë në muaj, paguajnë shqiptarët

Kryeministri mund të angazhojë këshilltarë të huaj, me 1 mln lekë në muaj.

Por në mbledhjen e sotme të qeverisë, u miratua një shtesë në vendimin nr.187, datë 8.3.2017, të Këshillit të Ministrave, që përcakton pagesat për këshilltarët e jashtëm dhe ndihmësit e jashtëm të Kryeministrit.

Sipas kësaj shtese “Përjashtimisht, Kryeministri ka të drejtë të angazhojë si këshilltarë të jashtëm edhe shtetas të huaj, ekspertë/konsulentë të njohur ndërkombëtarisht, me një pagesë jo më shumë sesa 1 000 000 (një milion) lekë në muaj, për një periudhë angazhimi jo më shumë se sa kohëzgjatja e mandatit të tij.”.

Kjo pagesë është rreth 8300 euro në muaj.

About Redaksia2

Check Also

Sulmet kibernetike, Noka-deputetëve të PS: Ju veproni si një bandë!

Këtë të hënë nisi me debate seanca dëgjimore në Komisionin e Sigurisë për sulmin kibernetik …

Leave a Reply

Your email address will not be published.