Berisha: Ishte një revolucion nacional-demokrat, për faktin se ne kishim çështje kombëtare

Një moment jashtëzakonisht i rëndësishëm për Shqipërinë ka qenë edhe Çaushesku.

Ramiz Alia e ka thënë dy-tre herë, pasi ka lëshuar funksionet, edhe në plenum kur Spiro Koleka i kërkonte të fuste tanket dhe ushtrinë në Qytetin Studenti, Ramiz Alia thotë se nuk doja një skenar rrëmujë.

Skenari rrëmujë ishte, vrasja e diktatorit. Sigurisht ishte një përgjakje, por anën më kulmore e kishte vrasjen e diktatorit.

Sado libri i përshkruan në mënyrë shumë të bukur, të gjitha përpëlitjet dhe përpjekjet për të mundur të dominojnë mbi opozitën dhe për ta nxjerrë jashtë loje, përsëri rregullat e lojës u ndoqën dhe opozita arriti të përmbushë misionin e saj; të përmbysjes me votë të diktaturës komuniste.

Në këtë kontekst, ai ishte një rezolucion i një rëndësie të jashtëzakonshme pasi ishte një revolucion për të drejtat e qytetarëve, për lirinë e tregut, hapjen e Shqipërisë dhe kundër izolimit. Në dallim nga revolucionet e tjera të vendeve ish-komuniste, ai ishte një revolucion nacional-demokrat, për faktin se ne kishim çështje kombëtare.

Ne erdhëm në vitin 1990 me një çështje kombëtare të tradhtuar dhe tani një forcë politike që sa u themelua shpall çështjen kombëtare si yll polar, nuk kishte si të formohej, nëse do ti kthente shpinën çështjes kombëtare.

About Redaksia

Check Also

Polici bandit që terrorizoi protestuesit, i dënuar në Itali me 12 vjet burg për vrasje!

Ervin Zela, banditi që një ditë më parë terrorizoi qytetarët që protestuan para Bashkisë së …

Leave a Reply